Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Book: Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες - Around the World in Eighty Days by Jules Verne

Ιούλιος Βέρν, ένας υπέροχος συγγραφέας που πολυαγαπήθηκε και θα διαβάζετε στους αιώνες των αιώνων... Ξεκίνησα με μια μεγάλη υπερβολή αλλά αν διαβάσετε έστω και ένα βιβλίο του, πιστεύω θα συμφωνήσετε μαζί μου. 


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:


Ο Ιούλιος Βέρν ήταν Γάλλος μυθιστοριογράφος, ποιητής και ιδιαίτερα γνωστός για τα επιστημονικής φαντασίας και περιπετειώδη έργα του. Μίλησε στα βιβλία του για αεροπλάνα πριν καν εφευρεθούν και για διαστημικά ταξίδια πριν επινοηθούν. 


Η πλοκή του βιβλίου

Ο Φιλέας Φογκ, ένας πλούσιος τζέντλεμαν περνούσε το χρόνο του στη λέσχη Ριφόρμ. Κάποια μέρα, με αφορμή μια συζήτηση αποφασίζει να στοιχηματίσει 20.000 λίρες ότι μπορεί να κάνει το γύρω του κόσμου σε 80 ημέρες. Και κάπως έτσι ξεκινά το ταξίδι του από το Λονδίνο μαζί με τον υπηρέτη του που μόλις πριν λίγες ώρες είχε προσλάβει. Θα καταφέρει να ολοκληρώσει το ταξίδι σε τόσες λίγες μέρες; 



Κριτική-Review

Είναι ευκολοδιάβαστο βιβλίο και πολύ ευχάριστο. Το ταξίδι του Φιλέα Φογκ είναι  γεμάτο περιπέτειες και δράση. Από την άλλη πλευρά, ο συγγραφέας παρουσιάζει τον πρωταγωνιστή ως έναν έξυπνο άντρα που σημειώνει με κάθε λεπτομέρεια την πορεία του ταξιδιού του. Δυστυχώς, έτσι, έχει δημιουργήσει κάποιες ασάφειες ως προς τα διάφορα γεωγραφικά μέρη αλλά και ως προς την ώρα. Όμως κανείς δεν μπορεί να είναι τέλειος, οπότε ας μην δώσουμε και τόση σημασία σε μικρά λάθη, που μπορεί να έγιναν και επίτηδες;;;! 



by Bookacholic   

1 σχόλιο:

  1. Ο Ιούλιος Βερν σε ταξιδεύει σε μαγικά μέρη και δεν χορταίνεις να τον διαβάζεις..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή