Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Είδη βιβλίων - Kinds of Books

Αυτή η εικόνα δεν μου ανήκει.

Πολλές φορές, διαβάζουμε ότι βιβλίο πέσει στα χέρια μας. Έχουμε αναρωτηθεί όμως σε ποια κατηγορία βιβλίων ανήκει; Μας αρέσουν όλα τα είδη βιβλίων; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε γιατί θεωρούμε μερικά βιβλία πιο βαρετά από άλλα; Ποια είδη βιβλίων υπάρχουν και τι είναι αυτό που τα κάνει ξεχωριστά στην ανάγνωση;


Θα αναφερθώ στα είδη των πιο διαβασμένων βιβλίων.




Φαντασίας 
Τι θα λέγατε για λίγη μαγεία, τηλεμεταφορά και σπίτια στο διάστημα; Σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχουν σύνορα, δεν υπάρχει "δεν γίνετε", όλα είναι δυνατά. Ο συγγραφέας ταξιδεύει τον αναγνώστη σε μέρη πρωτόγνωρα και σε μη πραγματικές καταστάσεις.

Προτεινόμενα βιβλία:  
  • Rowling-Χάρι Πότερ (6 βιβλία)  
  • Tolkien-The Hobbit, Tolkien-The Lord of the Rings 


Αστυνομικά
Μυστήριο και περιπέτεια κρύβετε πίσω από αυτό το είδος βιβλίων. Άνθρωποι καλοί ή κακοί, αθώοι ή ένοχοι εμπλέκονται σε κάθε ιστορία. Στο τέλος αυτών των βιβλίων, ο συγγραφέας είτε θα δώσει λύση στην πλοκή του μυστηρίου είτε θα αφήσει τον αναγνώστη να περιπλανιέται για την κατάληξη. 

Προτεινόμενα βιβλία:
  • Brad Meltzer - Το βιβλίο της μοίρας
  • Faulks Sebastian-Χορεύοντας με το διάβολο


Άρλεκιν
Φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείψει ο έρωτας και το πάθος στον κόσμο των βιβλίων. Αυτό το είδος έρχεται να καθηλώσει στους καναπέδες το κοινό που διψά για την αγάπη. Είτε θριαμβεύει η αγάπη στο τέλος είτε όχι, ο αναγνώστης   

Προτεινόμενα βιβλία: 
  • Joyce Brenda-Έρωτας και προδοσία
  • Graham Heather-Το φιλί του ληστή 



Βιογραφίες
Κάθε άνθρωπος βιώνει και βλέπει τη ζωή διαφορετικά. Οι βιογραφίες αναφέρονται στη ζωή ενός ανθρώπου, όπως την έχει αντιληφθεί ο ίδιος. Σημαντικά γεγονότα και καταστάσεις , προσωπικές ή επαγγελματικές,  καταγράφονται από τον ίδιο. 

Προτεινόμενα βιβλία: 

  • Παπαμιχαήλ Γιάννης-Έχω ένα μυστικό
  • Liddell Robert-Καβάφης


Έχετε διαβάσει κάποια από τα προτεινόμενα βιβλία; Εσείς, τι είδους βιβλία διαβάζετε; Θα χαρώ πολύ να ακούσω τη γνώμη σας!!


By The Bookacholic

8 σχόλια:

  1. Τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας είναι πολυ ωραία. Ειδικά το Lord of the rings...!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία δουλειά...!!! Μου τράβηξες το ενδιαφέρον να διαβάσω αυτά τα βιβλία..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. gia emena ...ta agapimena mou einai ta fantasias..... #harry_potter for ever !!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα! τέλεια! Κάποια στιγμή ίσως κάνω ένα post μονάχα για βιβλία φαντασίας! ;))

      Διαγραφή
  4. είναι εξαιρετικό το μπλόγκ σου και μακάρι να συνεχίζεις να βάζεις και άλλες αναρτήσεις και κριτικές βιβλίων και βιβλιοπροτάσεις !!! τώρα θα διορθώσω τον chriss christos που είπε τον άρχοντα των δαχτυλιδιών επιστημονικά φαντασία !!! δεν είναι επιστημονικά φαντασία ο άρχοντας των δαχτυλιδιών αλλά μεσαιωνική η επική φαντασία η καλύτερα μεσαιωνική επική φαντασία !!! επιστημονική φαντασία είναι τ βιβλία με εξωγηίνους , ρομπότ , διάστημα και,τεχνολογία ακόμη και τα δυστοπικά βιβλία η τα βιβλία με σούπερ ήρωες που υπάρχουν τέτοια μυθιστορήματα με σούπερ ήρωες και κάποια από αυτά είναι η σειρά είμαι το νούμερο 4 και ο ήρωας και η σειρά οσκαρ πιλλ !!!! ακόμη και η σειρά της σιντέρ είναι δυστοπίας δηλαδή επιστημονικής φαντασίας !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Βαλάντη για τα υπέροχο σχόλιό σου. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει το blog μου. Ανεβαίνει νέο post πολύ σύντομα! :*

      Διαγραφή