Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Θέλω να διαβάσω βιβλία. Από που να αρχίσω;

Μπήκε ο Σεπτέμβρης, ήρθε το φθινόπωρο. Μόλις πιάσουν τα κρύα, σιγά σιγά θα μαζευόμαστε πιο νωρίς στο σπίτι. Νομίζετε πως μέσα στο σπίτι οι δραστηριότητες είναι περιορισμένες; Κάνετε μεγάλο λάθος. Ίσως ήρθε η στιγμή να ξεκινήσετε το διάβασμα. Αλλά τι να πρωτοδιαλέξεις και τι να πρωτοδιαβάσεις!? Σας έχω μερικές προτάσεις που μπορούν να σας βγάλουν από αυτό το δίλημμα. 


Αρχικά, αφού είσαι νέος στον κόσμο των βιβλίων ΔΕΝ δεν θα διαλέξεις να διαβάσεις βιβλία που μόλις έχουν εκδοθεί. Υπάρχει ο κίνδυνος να σε απογοητεύσει και ακόμη δεν άρχισες, να σκέφτεσαι να το παρατήσεις. Διάλεξε βιβλία που έχουν διαβάσει οι περισσότεροι φίλοι σου. Αν δεν έχεις φίλους που τον ελεύθερό τους χρόνο τον περνάνε παρέα με ένα βιβλίο, μην απογοητευτείς. Παρακάτω σου προτείνω εγώ κάποιους τίτλους. Διάλεξε το βιβλίο που ταιριάζει στα γούστα σου. 



  • Είσαι άνθρωπος που του αρέσει η περιπέτεια και η δράση; Σκέφτηκες ποτέ πως θα ήθελες να γίνεις αστυνομικός ή ντετέκτιβ; Στο τέλος πιστεύεις ότι υπερτερεί πάντοτε το "καλό"; Μήπως ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσεις; 
      Βιβλία που σου προτείνω:
    
Jo Nesbo-Αίμα στο χιόνι
Jo Nesbo-Νέμεσις
Αγκάθα Κρίστι-Έγκλημα στο Οριάν Εξπρέ
Ian Rankin-Άγιος ή αμαρτωλός; 
Brad Meltzer-Το βιβλίο της μοίρας



  • Μήπως πιστεύεις στη μαγεία και την τηλεμεταφορά; Αν νομίζεις πως μπορεί να υπάρξει ένας κόσμος όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί και σύνορα, τότε μάλλον σου προτείνω να ξεκινήσεις από αυτά τα βιβλία. 
                                    Βιβλία που σου προτείνω:

Rowling-Χάρι Πότερ
Martin George-Παιχνίδι του στέμματος
Tolkien-The Hobbit
Tolkien-The Lord of the Rings
Collins Suzanne-Αγώνες πείνας


  • Από την άλλη, αν νομίζεις πως θέλεις να διαβάσεις κάτι ποιο ποιοτικό και κλασικό μπορείς να επιχειρήσεις να ρίξεις μια ματιά σε Έλληνες συγγραφείς ή ποιητές και όχι μόνο. 

 Βιβλία που σου προτείνω:

Κωνσταντίνος Καβάφης-Ιθάκη(ποίημα)
Νίκος Καζαντζάκης-Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά
Νίκος Καζαντζάκης-Ασκητική
Έντγκαρ Άλαν Πόε-Το κοράκι
Φιοντόρ Ντοστογιεφσκι-Έγκλημα και τιμωρία
Φραντς Κάφκα-Η δίκη


Αυτά είχα να σας προτείνω αγαπητοί βιβλιοφάγοι. Αν καμία από τις παραπάνω καταστάσεις δεν αντιπροσωπεύει το χαρακτήρα σας, αφήστε ένα σχόλιο περιγράφοντας το είδος ταινιών που βλέπετε. Μάλιστα, σωστά το διαβάσατε, ''ταινιών''. Θα προσπαθήσω να σας προτείνω τα αντίστοιχα είδη βιβλίων. Ευχαριστώ για την μεγάλη αγάπη και ενδιαφέρον που δείχνετε για το blog!! Καλή ανάγνωση.




by TheBookacholic


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου