Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Book: Αίμα στο χιόνι - Blood on snow 1 by Jo Nesbo



Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
O Jo Nesbo σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε ως χρηματιστής και δημοσιογράφος. Το πρώτο βιβλίο που έγραψε ήταν ‘Η Νυχτερίδα’(The Bat), όπου έχουμε και την πρώτη εμφάνιση του ντετέκτιβ Χάρι Χόλε που πρωταγωνιστεί σε πολλά μυθιστορήματα του. Στο συγγραφέα έχουν απονεμηθεί πάνω από 4 βραβεία. Σχεδόν όλα του τα βιβλία έχουν γίνει best seller και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες.


Περιγραφεί του βιβλίου:
Στο βιβλίο πρωταγωνιστεί ο Ούλαφ Γιόχανσεν. Μπορεί να είναι ένας ‘έξυπνος’ πληρωμένος δολοφόνος, όμως, όπως αποκαλύπτει και ο ίδιος δεν είναι καλός σε τέσσερα πράγματα. Του είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο για να διαφύγει, μισεί τα ναρκωτικά, δεν τα καταφέρνει στις ληστείες και αδυνατεί να σχετιστεί με πόρνες διότι στο τέλος τις ερωτεύεται. Το επόμενο θύμα που του αναθέτει το αφεντικό του για εκτέλεση είναι η γυναίκα του αφεντικού. Η μοίρα όμως παίζει άσχημα παιχνίδια και μήπως τελικά ο Ούλαφ ερωτεύεται το θύμα του;

Review-Κριτική:
Κατ’ εμού, ο Jo Nesbo είναι ο άρχοντας της αστυνομικής λογοτεχνίας. Στο βιβλίο, οι σκηνές δράσης προβάλουν τόσο αληθινές που σε παρασύρουν. Η πλοκή της ιστορίας είναι ανατρεπτική και μέσα σε λίγες γραμμές η αγωνία που σου προκαλεί εκτοξεύετε στα ύψη. Ο Jo Nesbo όμως δεν τελειώνει την ιστορία σε αυτό το βιβλίο. Κυκλοφόρησε και δεύτερο μέρος με τη συγκλονιστική εξέλιξη του πληρωμένου δολοφόνου Ούλαφ Γιόχανσεν. Ο τίτλος αυτού του βιβλίου είναι ‘Περισσότερο αίμα’ και την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει Review-Κριτική και γι’ αυτό. Μείνετε συντονισμένοι.

by The Bookacholic
  

2 σχόλια: