Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Book: Endgame The Calling - James Frey and Nils Johnson-Shelton




Σήμερα θα αναφερθώ όχι σε ένα απλό βιβλίο αλλά σε έναν αληθινό γρίφο. Την εβδομάδα που μας πέρασε, έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτεια και δράση.  Το βιβλίο Endgame όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά, (Οκτώβριος του 2014)  δεν εξέπληξε μονάχα το ελληνικό κοινό, αλλά και πολλών άλλων χωρών. Δεν προσφέρει μονάχα ψυχαγωγία αλλά ταυτόχρονα και ένα χρηματικό έπαθλο.

Θα προσπαθήσω να σας περιγράψω την ιστορία του βιβλίου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα κάνω "spoils'' ή να σας αποκαλύψω όλη την ιστορία του. 


Η πλοκή:

Το Endgame, όπως καταλάβατε και από τον τίτλο, είναι ένα παιχνίδι όπου παίρνουν μέρος 12 παίκτες. Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μπορούσα να θυμάμαι και τα 12 ονόματα των παικτών. Κι όμως έγινε! Από την αρχή της ιστορίας φαίνονται ξεκάθαρα οι ήρωες που ξεχωρίζει ο συγγραφέας. Η καταγωγή του κάθε παίκτη είναι αρχαία και όποιος κερδίσει το Endgame θα σώσει και τη φυλή του από το τέλος του κόσμου.  

Πως κερδίζει κάποιος το Endgame; 

Η απάντηση είναι τόσο απλή. Το μόνο που έχει να κάνει κάθε παίκτης είναι να ταξιδέψει σε κάποια μέρη του κόσμου για να  βρει 3 κλειδιά. Και όπως επαναλαμβάνει ο συγγραφέας "Ότι είναι να γίνει, θα γίνει". 


By The Bookacholic

7 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο βιβλίο με αρκετή πλοκή χωρίς να σε κουράζει. Όσο για το έπαθλο είναι πολύ έξυπνη κίνηση από τον συγγραφέα για να κινήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών.
    Η δουλεία σου είναι πολύ καλή. Παρουσιάζεις το βιβλίο χωρίς να κάνεις spoil.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο βιβλίο, με ανατροπές που δεν τις περιμένεις. Αξίζει να διαβαστεί.
    Πολύ ωραία δουλειά. Κινείς το ενδιαφέρον του αναγνώστη χωρίς να κάνεις spoil του βιβλίου. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό review.Μας τραβάς το ενδιαφέρον για να διαβάσουμε το βιβλίο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή